KotisivuNI OVAT uudistuneet

Hei! Olen uudistanut kotisivujeni ilmeen ja ulkoasun. Tässä kohtaa totesin itsekin, että on hyvä pyytää apua alan ammattilaisilta - silloin lopputulos on erinomainen ja tyydyttää asiakasta :-)

Toivon, että sinä puolestasi käännyt puoleeni, kun tarvitset apua sisustamiseen liittyvissä asioissa!

Tällä blogisivulla kirjoitan ajankohtaisista ja yleisistä sisustamiseen liittyvistä asioista, trendeistä, näkemyksistäni, mielipiteistäni jne.

9.10.2018
muuttamisen tuskaa - ja jotain positiivistakin

Onko mielestäsi mitään niin ahdistavaa ja rasittavaa kuin muuttaminen! Muutaman muuton elämän aikana tehneenä ei ihan heti tule mieleen vastaavaa prosessia, joka tosiaankin on raskas, mutta samalla jollain tapaa "puhdistava". Eli jotain hyvääkin siis? Kyllä vaan.

Muutto on aina mahdollisuus tehdä jonkin sortin inventaario ja välitilinpäätös eletystä elämästä. Ihminen on luonnostaan keräilijä ja säilöjä, eikä helposti luovu mistään mitä on tullut hankittua, saanut lahjaksi, tai muuten vain kertynyt nurkkiin. Meille syntyy tavaroihin ja asioihin helposti todella syvä ja vahva tunnepitoinen side ja kiintymys. Luopuminen on tuskaa - oli sitten kyse tavarasta tai asiasta.

Kaappien ja varastojen läpikäyminen pakottaa meidät tarkistamaan ja arvioimaan tilanteen, ja on siis siinä suhteessa oiva tilaisuus ja mahdollisuus luopua ja luovuttaa. Tarkoitan tässä konkreettisesti sitä, että tavaroita voi antaa hyväntekeväisyyteen ja laittaa kiertoon. Keräyspisteitä ja -kontteja ylläpitävät mm. SPR, UFF ja Fida. Palkkioksi saat hyvän mielen! Ehkä olokin vähän keventyy. Ja toki hyväkuntoisia ja ehjiä vaatteita, tavaroita ja esim. kirjoja voi myös myydä kirppiksillä tai netissä.

Mutta onhan muuttaminen raskasta - sekä fyysisesti että henkisesti. Ja aikaa kaikkeen menee tosi paljon - valmistelut, pakkaaminen, tavaroiden ja huonekalujen siirtäminen, purkaminen, järjestäminen jne... Ja lisäksi vanhan ja uuden asunnon siivoaminen. Apua! Niin, sitä todellakin tarvitsee ja kaipaa. Muutoissa usein myös ystävien auttamisen halu punnitaan, mutta toki ammattimaiset muuttomiehet (miksei myös -naiset!) hoitavat homman mennen tullen nopeasti ja helposti. Ja jotkut meistä sitten haluavat hoitaa kaiken (tai ainakin melkein) itse...

Uuteen kotiin täytyy usein myös hankkia uusia huonekaluja, mattoja, valaisimia ja muita tavaroita. Ja niille vanhoille, rakkaillekin täytyy löytää paikat. Tässä sisustussuunnittelija voi auttaa ja helpottaa elämääsi. Valmiin suunnitelman mukaan on helpompi kalustaa, tehdä uushankintoja jo etukäteen, ja saada siten uusi koti nopeammin kotoisaksi ja viihtyisäksi. Mikään ei harmita muuton jälkeen enemmän kuin pitkään nurkissa pyörivät purkamattomat muuttolaatikot ja uusien huonekalujen ja tavaroiden odottaminen. Juuri mitäänhän ei saa tänä päivänä valmiina kaupasta, vaan kaikki täytyy tilata - ja se kestää. Ellet sitten ole innostunut ja näppärä IKEA-kalusteiden kasaaja. Mutta siihenkin saa nykyään ammattilaisapua.

Ota siis muuttaminen uuden luomisen ja "puhdistautumisen" prosessina. Pyydä ammattilaisapua suunnitteluun, siivoamiseen, järjestämiseen, pakkaamiseen, kuljettamiseen... Stressitöntä muuttoa toivottaen :-)

16.9.2018
HABITARE 2018 PALASI JUURILLEEN, PINTAA SYVEMMÄLLE...

Olipa hauska huomata, että tämän vuoden Habitare oli ottanut teemakseen Roots - pintaa syvemmälle! Tosin minun Pintaa syvemmälle -filosofiani ei ole tarkoitus mennä aivan juuriin asti, vaan ajatuksenani on ettei sisustaminen jää vain pintaraapaisuksi.

Kävin siis tietysti kiertämässä näyttelyn - itseasiassa kaksi kertaa - ja tutkailemassa uusimpia tuulia ja miten syvälle juuristoon oli pureuduttu. Hienoiseksi pettymyksekseni täytyy kuitenkin todeta, ettei näyttely täysin vastannut odotuksiani tai antanut juurikaan uusia tai kovinkaan erikoisia elämyksiä. Etukäteen oli tiedossa, että puu ja sen monimuotoinen käsittely olisivat esillä. Kivoja ja käytännöllisiä ideoita olikin kehitelty, osa jopa todella kauniita. Mutta onhan toki puu ollut aina meille suomalaisille materiaali, jota olemme tottuneet käyttämään ja taivuttamaan niin huonekaluissa kuin muissakin esineissä. Joten, ehkä ei sitten kuitenkaan mitään kovin erikoista sillä saralla...

Toinen teema ja erityisesti nyt esillä oleva sisustustrendi on värit. Tätä olen odottanut jo pitkään, eli ne tulevat jälleen! Voimme nähdä hyvinkin rohkeita, tummempisävyisiä ja ehkä erikoisempia värejä sisustamisessa kuin mihin olemme tottuneet. Niin kauan olemmekin saaneet nähdä pelkistettyjä musta-valko-harmaa-beigesävyjä, että on jo korkea aika piristää tuota palettia. Eikä sillä etteikö nekin olisi hyviä, mutta kyllä muut värit tuovat sisustamiseen enemmän vivahteita, vaihtelua ja piristävät elämäämme muutoinkin- nyt kun olemme taas menossa kohti pimeämpiä vuodenaikoja.

Mutta värienkin osalta olin hienoisesti pettynyt Habitaren antiin. Niin "iskut, askot kuin maskutkin" esittelivät aika perinteisiä malleja ja vaalean tai musta-valkoisen sävyisiä huonekaluja. Ilon aihe värien suhteen löytyi kuitenkin Signals-osastolta, jossa trendianalyytikko Susanna Björklund ja muotoilija Sisse Collander olit luoneet aivan ihastuttuvia, väririkkaita, herkkiä ja vallattomia huoneita. Jos et käynyt itse katsomassa, niin tsekkaa teemat Habitare Signals ja Ylen sivuilla olevasta jutusta.

Mitä siis jäi käteen Habitaresta? Ei kovin paljon mitään uutta, ihmeellistä tai erikoista. Eli vanhoilla perinteisillä elementeillä pärjää hyvin. Ja sehän ihan hyvä se - tuttu ja turvallinen, se mistä itse pitää ja millaisessa kodissa viihtyy, sekä kestävä sisustaminen ovat myös ekologisia valintoja. Ja se jos mikä on ajankohtaista! Ei siis tarvitse juosta trendien perässä.

No, tottahan sieltä kuitenkin jotain jäi käteenkin. Kotiin tuli pussinen pallovaloja, jotka odottavat vielä sopivaa kohdetta ja ripustamista valaisemaan ja tuomaan piristystä pimeneviin iltoihin. Nautitaan siis syksystä!