KotisivuNI OVAT uudistuneet!

Hei! Olen uudistanut kotisivujeni ilmeen ja päivittänyt sisältöä. Tässä kohtaa totesin itsekin, että on hyvä pyytää apua alan ammattilaisilta - silloin lopputulos on erinomainen ja tyydyttää asiakasta :-)

Toivon siis, että sinä puolestasi käännyt minun puoleeni, kun tarvitset apua sisustamiseen liittyvissä asioissa!

Tällä blogisivulla kirjoitan ajankohtaisista ja yleisistä sisustamiseen liittyvistä asioista, trendeistä, näkemyksistäni, mielipiteistäni jne. Seuraa siis kirjoitteluani, ja palaute ja kommentit ovat aina tervetulleita!

16.9.2018
HABITARE 2018 PALASI JUURILLEEN, PINTAA SYVEMMÄLLE...

Olipa hauska huomata, että tämän vuoden Habitare oli ottanut teemakseen Roots - pintaa syvemmälle! Tosin minun Pintaa syvemmälle -filosofiani ei ole tarkoitus mennä aivan juuriin asti, vaan ajatuksenani on ettei sisustaminen jää vain pintaraapaisuksi.

Kävin siis tietysti kiertämässä näyttelyn - itseasiassa kaksi kertaa - ja tutkailemassa uusimpia tuulia ja miten syvälle juuristoon oli pureuduttu. Hienoiseksi pettymyksekseni täytyy kuitenkin todeta, ettei näyttely täysin vastannut odotuksiani tai antanut juurikaan uusia tai kovinkaan erikoisia elämyksiä. Etukäteen oli tiedossa, että puu ja sen monimuotoinen käsittely olisivat esillä. Kivoja ja käytännöllisiä ideoita olikin kehitelty, osa jopa todella kauniita. Mutta onhan toki puu ollut aina meille suomalaisille materiaali, jota olemme tottuneet käyttämään ja taivuttamaan niin huonekaluissa kuin muissakin esineissä. Joten, ehkä ei sitten kuitenkaan mitään kovin erikoista sillä saralla...

Toinen teema ja erityisesti nyt esillä oleva sisustustrendi on värit. Tätä olen odottanut jo pitkään, eli ne tulevat jälleen! Voimme nähdä hyvinkin rohkeita, tummempisävyisiä ja ehkä erikoisempia värejä sisustamisessa kuin mihin olemme tottuneet. Niin kauan olemmekin saaneet nähdä pelkistettyjä musta-valko-harmaa-beigesävyjä, että on jo korkea aika piristää tuota palettia. Eikä sillä etteikö nekin olisi hyviä, mutta kyllä muut värit tuovat sisustamiseen enemmän vivahteita, vaihtelua ja piristävät elämäämme muutoinkin- nyt kun olemme taas menossa kohti pimeämpiä vuodenaikoja.

Mutta värienkin osalta olin hienoisesti pettynyt Habitaren antiin. Niin "iskut, askot kuin maskutkin" esittelivät aika perinteisiä malleja ja vaalean tai musta-valkoisen sävyisiä huonekaluja. Ilon aihe värien suhteen löytyi kuitenkin Signals-osastolta, jossa trendianalyytikko Susanna Björklund ja muotoilija Sisse Collander olit luoneet aivan ihastuttuvia, väririkkaita, herkkiä ja vallattomia huoneita. Jos et käynyt itse katsomassa, niin tsekkaa teemat Habitare Signals ja Ylen sivuilla olevasta jutusta.

Mitä siis jäi käteen Habitaresta? Ei kovin paljon mitään uutta, ihmeellistä tai erikoista. Eli vanhoilla perinteisillä elementeillä pärjää hyvin. Ja sehän ihan hyvä se - tuttu ja turvallinen, se mistä itse pitää ja millaisessa kodissa viihtyy, sekä kestävä sisustaminen ovat myös ekologisia valintoja. Ja se jos mikä on ajankohtaista! Ei siis tarvitse juosta trendien perässä.

No, tottahan sieltä kuitenkin jotain jäi käteenkin. Kotiin tuli pussinen pallovaloja, jotka odottavat vielä sopivaa kohdetta ja ripustamista valaisemaan ja tuomaan piristystä pimeneviin iltoihin. Nautitaan siis syksystä!